Društveni poduzetnici

Udruga "Eko-Zadar"

Lokacija:

Špire Brusine 12, Zadar

Tel:

+38523 300 120, +385 300 119

Društvene mreže:

Proizvodi/usluge:

Ugasi popup
Kreativna radionica„Zeleni kroj“

Kreativna radionica„Zeleni kroj“

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica oporabe (ponovnog korištenja) otpadnog tekstila osmišljava se na način da može uključiti sve dobne skupine kao i osobe različitog stupnja vještine. Obuhvaća sljedeće elemente: izradu kontinuirane niti od starih majica koja se može koristiti za pletenje, heklanje ili na razne načine upletati kako bi se izradili tapeti, podmetači i sl., izradu stopera za vrata i izradu igračaka. Radionicu vode dvije osobe. Preporučeni broji sudionika/ca je do 15 osoba. Minimalno trajanje radionice je 3 sata, a preporučuje se održati radionicu u 2 do 3 susreta kako bi se obuhvatilo više tehnika. Po dogovoru radionica se može održati u bilo kojem mjestu u Hrvatskoj.

Ugasi popup
Kreativna radionica „Pletemo s novinama“

Kreativna radionica „Pletemo s novinama“

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica izrade ukrasnih i uporabnih predmeta od starog novinskog papira osmišljava se na način da može uključiti različite dobne skupine (najranija preporučena dob je 15 godina) kao i osobe različitog stupnja vještine. Koristi se tehnika rolanja papira u slamke koje se potom oblikuju u različite predmete i ukrase koji se mogu obojiti. Tehnika pletenja košarica slična je tradicionalnoj tehnici pletenja košarica od pruća. Radionicu vode dvije osobe. Preporučeni broji sudionika/ca je do 15 osoba. Minimalno trajanje radionice je 3 i pol sata, a preporučuje se održati radionicu u 2 susreta po 4 sata kako bi se obuhvatio čitav proces izrade. Po dogovoru radionica se može održati u bilo kojem mjestu u Hrvatskoj.

Ugasi popup
Priprema napitaka za detoksikaciju

Priprema napitaka za detoksikaciju

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

U prvom dijelu radionice učimo kako prepoznati štetne tvari iz hrane i okoliša, upoznajemo njihov put ulaska u organizam i način eliminacije iz organizma, a također i koja se hrana preporučuje tijekom detoksikacije, kao i koji sokovi. U drugom dijelu radionice pripremamo zelene sokove i učimo kako odabrati pravo voće, povrće i samoniklo bilje, te koje su mogućnosti kombiniranja različitih okusa i tekstura zdravih napitaka. Radionica traje 2 sata, cijena je 150,00 HRK po osobi. Minimalni broj osoba je 10. Po dogovoru radionica se može održati u bilo kojem mjestu u Zadarskoj županiji.

Ugasi popup
Radionica pripreme zimnice

Radionica pripreme zimnice

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Učimo kako pripremiti zdravu slatku i slanu zimnicu po recepturi naših baka; kako kombinirati različite okuse za džemove, kako napraviti ajvar ili pinđur, šalšu, slasni namaz od slanutka, ali i rumtopf ili liker od višanja. Radionica traje 2 sata, cijena je 150,00 HRK po osobi. Minimalni broj osoba je 10. Po dogovoru radionica se može održati u bilo kojem mjestu u Zadarskoj županiji.

Ugasi popup
Radionica: Komunikacija s javnošću

Radionica: Komunikacija s javnošću

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica je namijenjena sudionicima/cama iz civilnog, poslovnog i javnog sektora. Cilj radionice je educirati polaznike/ce o osnovama odnosa s javnošću i javnog nastupa s posebnim naglaskom na javno komuniciranje u sklopu provedbe projekata. Polaznici će naučiti pripremiti priopćenje za medije po standardima novinarskog izvještaja, te izjavu za medije i javni nastup na odabranu temu. Polaznici mogu (ukoliko naručitelj odabere takvu uslugu) steći pravo na konzultaciju prilikom pripreme jednog priopćenja za medije tijekom 6 mjeseci od održavanja radionice. Konzultacija se održava u uredu udruge „Eko-Zadar“, telefonskim putem, putem e-maila ili online platforme za sastanke. Radionicu izvodi voditeljica koja ujedno pruža i uslugu konzultacije. Trajanje radionice: 4 sata. Cijena radionice: 2.700,00 HRK. Cijena radionice s uključenom 1 konzultacijom po svakom polazniku: 4.200,00 HRK. Broj sudionika/a radionice: do 15 osoba Trajanje radionice: 3 sata. Postoji mogućnost ugovaranja individualne radionice i konzultacija. Cijena se formira ovisno o potrebi klijenta. Postoji mogućnost održavanja radionice temeljem pojedinačnih upita uz cijenu od 350,00 HRK, odnosno 500 HRK po polazniku ukoliko je uključena i konzultacija (uvjet minimalno 5 polaznika).

Ugasi popup
Radionica: Priprema i pisanje projekata + izvještavanje

Radionica: Priprema i pisanje projekata + izvještavanje

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Jednodnevna radionica: Priprema i pisanje projektnih prijedloga i izvještavanje (lokalni, nacionalni, ESF, Interreg programi, međunarodni fondovi) Radionica se u dogovoru s naručiteljem osmišljava tako da može biti namijenjena polaznicima/cama koji prijavljuju projekte na natječaje lokalnih i nacionalnih tijela ili polaznicima/cama koji prijavljuju projekte na natječaje nacionalnih tijela, a koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda (ESF), Interreg programa ili međunarodnih fondova. Cilj edukacije je ojačati kapacitete polaznika/ca za pripremu projektnog prijedloga (osmišljavanje projektne ideje, formiranje partnerstava, povezivanje aktivnosti s budžetskim stavkama, pripremu budžetskih stavki), pravilno popunjavanje opisnog i proračunskog obrasca (povezivanja aktivnosti i budžetskih stavki), te za izvještavanje donatoru sredstava (organiziranje prateće izvještajne dokumentacije, sastavljanje izvještaja). Praktični dio za polaznike obuhvaća osmišljavanje projektne ideje, opisivanje ključnih elemenata projektnog prijedloga u opisnom obrascu i izradu projektnog budžeta. Praktični dio radi se u grupama (2 – 3 tima, ovisno o broju polaznika/ca). Više o radionici i cijene na: https://ekozadar.hr/usluge-u-podrucju-pripreme-i-pisanja-projekata-te-izvjestavanja/

Ugasi popup
Savjetovanje kod pripreme projektnih prijedloga

Savjetovanje kod pripreme projektnih prijedloga

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Savjetujemo kod pripreme projektnih prijedloga (lokalni, nacionalni, ESF, Interreg programi, međunarodni fondovi ). Cijena 1h rada konzultanta: 450,00 HRK. Konzultacija se održava u uredu udruge „Eko-Zadar“, uredu klijenta, telefonskim putem, putem e-maila ili putem online platforme za sastanke. Napomena: Naručitelj može na upit ugovoriti jednodnevnu ili višednevnu uslugu konzultanta kod pripreme projektnog prijedloga ili uslugu pisanja projektnog prijedloga.

Ugasi popup
Usluga provedbe (vođenja) projekta i izvještavanja

Usluga provedbe (vođenja) projekta i izvještavanja

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Usluga obuhvaća administrativno i financijsko vođenje projekta, pripremu zahtjeva za nadoknadom sredstava ili izviješća o napretku (uključujući i izviješća na engleskom jeziku), te završnog izviješća, kao i kontrolu priloga izviješćima, pripremu postupka nabave za neobveznike primjene Zakona o javnoj nabavi (NOJN-ove), savjetovanje u provedbi aktivnosti EU vidljivosti, savjetovanje po pitanju upravljanja financijskim tijekom i hodogramom provedbe (putem koordinacijskih sastanaka) kako bi se na ispravan način i pravodobno ispunile ugovorne obveze, komunikaciju s ugovornim tijelom, asistenciju u pripremi dokumentacije za terensku kontrolu ugovornih tijela, pripremu izmjena ugovora ili obavijesti o izmjenama manjeg značaja, kao i preraspodjele sredstava, te prijenos znanja na korisnika sredstava iz EU fondova. Napomena: Po potrebi klijenta, moguće je ugovorite sve ili opisane segmente usluge ili samo određene. Cijena se formira na upit temeljem kompleksnosti projekta u zahtjeva klijenta.

Ugasi popup
Edukacije iz područja osnivanja i upravljanja udrugom

Edukacije iz područja osnivanja i upravljanja udrugom

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

U ponudi su 2 opcije; jednodnevna edukacija na temu „Osnivanje udruge i upravljanje udrugom“ , te petodnevna edukacija „Osnivanje udruge i upravljanje udrugom“. Polaznici jednodnevne edukacije stječu temeljna znanja u području osnivanja i upravljanja udrugom, dok polaznici petodnevne edukaciju stječu prošireno poznavanje postupka osnivanja udruge, te upravljanja i poslovanja udruge i svladavaju sve korake potrebne za samostalno vođenje udruge. Polaznicima je osigurana skripta i nastavni materijali, te ogledni primjeri dokumenata. Moguće je ugovoriti sat konzultacije za svakog od polaznika. Detaljan opis edukacija s nastavnim cjelinama i cijenama dostupan je na: link Po potrebi klijenta, moguće je dogovoriti edukaciju na specifičnu temu uz područja upravljanja udrugom. Više o radionici i cijene na: https://ekozadar.hr/edukacije-iz-podrucja-osnivanja-i-upravljanja-udrugom/

Ugasi popup
Radionica: Komunikacijske i prezentacijske vještine

Radionica: Komunikacijske i prezentacijske vještine

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica je namijenjena sudionicima/cama iz civilnog, poslovnog i javnog sektora. Cilj radionice je educirati polaznike/ce o osnovama komunikacijskih i prezentacijskih vještina koji uključuju komunikaciju s medijima, elemente uspješnog prezentiranja, vještine prezentiranja, verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Ideja je da se sudionike/ce potakne na kvalitetno izražavanje putem različitih medija s naglaskom na verbalnu i neverbalnu komunikaciju. Komunikacija s medijima fokusira se na razloge i načine komunikacije s medijima te kako što kvalitetnije prenijeti svoju poruku široj publici. Teme uspješnog prezentiranja i vještina prezentirnja bavi se izradom power point prezentacije te kako uspješno i učinkovito prezentirati svoj sadržaj publici a da ne bude tzv. „death by PowerPoint“. Uz veliki broj vježbi koji se izmjenjuju s predavanjem, sudionici/ce dobiju uvid kako da usklade svoj verbalni i neverbalni oblik komunikacije te se radi na osnaživanju vještina. Ova radionica se može prilagoditi i za školsku dob po potrebi. Trajanje radionice: 4 sata. Cijena radionice: 2.700,00 HRK. Cijena radionice s uključenom 1 konzultacijom po svakom polazniku: 4.200,00 HRK. Broj sudionika/ca radionice: do 15 osoba. Trajanje radionice: 3 sata. Postoji mogućnost ugovaranja individualne radionice i konzultacija. Cijena se formira ovisno o potrebi klijenta. Postoji mogućnost održavanja radionice temeljem pojedinačnih upita uz cijenu od 350,00 HRK, odnosno 500 HRK po polazniku ukoliko je uključena i konzultacija (uvjet minimalno 5 polaznika).

Ugasi popup
Radionica: Poslovne vještine (varijanta i za škole)

Radionica: Poslovne vještine (varijanta i za škole)

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica je namijenjena sudionicima/cama iz civilnog, poslovnog i javnog sektora, ali i svim zainteresiranim građanima. Radionica se po potrebi može prilagoditi i za školsku dob. Kroz ovu radionicu polaznici će dobiti osnovne vještine i znanja o tome kako pripremiti kvalitetan životopis i razlikovati se od drugih. Svladati će i pisanje dopisa različitim institucijama kako bi se maksimizirala učinkovitost informacije koja se želi prenijeti subjektima od interesa. Obradit će se i tema komunikacije s medijima koja često predstavlja izazov za predstavnike različitih organizacija uključujući i cjeline kako pripremiti svoju vijest, kako istražiti medije od interesa, te svoj prijedlog prezentirati u što kraćem roku a sa što kvalitetnijim informacijama. Finalna tema koja se obrađuje je učinkovito upravljanje timom te koja je glavna razlika između upravljanja i vođenja tima. Trajanje radionice: 4 sata. Cijena radionice: 2.700,00 HRK. Cijena radionice s uključenom 1 konzultacijom po svakom polazniku: 4.200,00 HRK. Broj sudionika/ca radionice: do 15 osoba. Postoji mogućnost ugovaranja individualne radionice i konzultacija. Cijena se formira ovisno o potrebi klijenta. Postoji mogućnost održavanja radionice temeljem pojedinačnih upita uz cijenu od 350,00 HRK, odnosno 500 HRK po polazniku ukoliko je uključena i konzultacija (uvjet minimalno 5 polaznika).

Ugasi popup
Radionica: Fundraising za udruge i ostale pravne osobe

Radionica: Fundraising za udruge i ostale pravne osobe

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Zadar

Radionica je namijenjena sudionicima/cama iz civilnog i javnog sektora. Radionica bi se orijentirala na uvod u fundraising, zašto je bitan, koji su izazovi, što čini dobrog fundraisera. Dalje bi se bavili temom koji sve tipovi izvora fundraisinga postoje, odnosno tko su donatori u našoj sredini, ali i šire, uz primjere iz prakse te što su con i pro svakog tipa izvora odnosno donatora. Obrađuje se i tema izrade dobre fundraising strategije uz savjete kako napraviti dobar „pitch“ prema različitim donatorima. Za ovu radionicu preporučena veličina grupe je do 10 polaznika/ca (ili čak i manje ako se radi o polaznicima iz iste organizacije). Polaznici se grupiraju prema području interesa kako bi praktični dio radionice bio sector specific (zaštita prirode, kultura, socijala…). Trajanje radionice: 4 sata. Cijena radionice (grupa do 10 polaznika): 10.000,00 HRK. Postoji mogućnost ugovaranja individualne radionice i konzultacija. Cijena se formira ovisno o potrebi klijenta. Na zahtjev klijenta postoji mogućnost ugovaranja izrade fundraising strategije. Cijena: 10.000,00 HRK.

Ugasi popup
Radionica: Mali istraživači prirode

Radionica: Mali istraživači prirode

Udruga "Eko-Zadar"
Lokacije: Nin, Zadar

Cilj programa je na atraktivan i izravan način omogućiti djeci da istražuju, promatraju, osjećaju i doživljavaju prirodu oko sebe kako bi bolje razumjeli način na koji priroda funkcionira i kako bi inspirirani novim spoznajama trajno usvojili potrebu da je očuvaju za buduće generacije. Program izobrazbe za terensku nastavu/školu u prirodi na teme: a) Slane močvare b) Pješčane obale. Lokacije: Zaštićena i Natura 2000 područja u Zadarskoj županiji u kojima se nalaze slane močvare/pješčane obale – odabir lokacije u dogovoru sa sudionicima. Trajanje radionice: 2 školska sata. Cijena radionice: 3.000,00 HRK. Prilagođeno za uzrast 9-12 i 13-18 godina, veličina grupe optimalno 15 učenika/ca. Više informacija o sadržaju radionice na: https://ekozadar.hr/radionice-u-prirodi/

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost proizvođača / ponuditelja usluge koji ju je objavio.