Uvjeti korištenja

Riječi i pojmovi koji imaju rodno značenje korišteni u ovim Uvjetima korištenja odnose se jednako na muški i ženski rod.

Korištenjem mrežne stranice drustveno-poduzetnistvo.eu smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim Uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju, uključujući i odredbe u vezi s kolačićima. Korištenjem mrežne stranice drustveno-poduzetnistvo.eu korisnik prihvaća punu odgovornost i sve rizike koji nastaju korištenjem ove mrežne stranice. Korisnik je dužan redovito čitati Uvjete korištenja te se smatra da je pristupanjem ovoj mrežnoj stranici upoznat s aktualnim uvjetima njihova korištenja.

Korisnik ima mogućnost registracije i prijave. Činom registracije i prijave korisnik daje izričitu suglasnost korištenja i pohrane potrebnih podataka. Pravo registracije imaju društveni poduzetnici u Republici Hrvatskoj. Status društvenog poduzetnika dokazuje se odgovarajućim aktom i provjerava se prije odobrenja prikaza profila od strane Administratora.

Korisnik koji otvori profil na ovoj mrežnoj stranici za točnost dostavljenih podataka jamči kaznenom i materijalnom odgovornošću te je obvezan održavati podatke točnim i ažurnim. Korisnik je u potpunosti odgovoran za sav sadržaj kojeg je objavio, uključujući i poveznice na druga mrežna mjesta.

Korisnik ima pravo u svakom trenutku zatražiti zatvaranje svog profila, brisanje korisničkog računa, te brisanje podataka. Zahtjev se šalje na adresu elektroničke pošte desk@ekozadar.hr. Administrator će obrisati podatke u roku od 5 radnih dana od podnošenja zahtjeva. Obavijesti vezane uz ovaj postupak korisnik će primiti na adresu elektroničke pošte koju je prijavio u svom profilu.

Korisnik je dužan skrbiti o sigurnosti svoje korisničke lozinke. Korisnik je u potpunosti odgovoran za svu eventualnu štetu nastalu neovlaštenim korištenjem vlastitog profila, kao i sve sadržaje objavljene pod njegovim korisničkim imenom. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih strana po osnovi naknade štete ili po bilo kojoj drugoj osnovi, a koja bi bila u vezi sa sadržajem objavljenim od strane korisnika na mrežnoj stranici drustveno-poduzetnistvo.eu, korisnik u cijelosti preuzima odgovornost, kao i obvezu poduzeti sve radnje kako bi obranio i zaštitio udrugu „Eko-Zadar“ od svih takvih zahtjeva, te se obvezuje nadoknaditi udruzi „Eko-Zadar“ svaki trošak kao i svu štetu koja bi nastala na temelju navedenih zahtjeva treće strane.

Udruga „Eko-Zadar“ ovlaštena je u svakom trenutku zatvoriti korisnički račun onih korisnika koji krše ove Uvjete korištenja, kao i ukloniti fotografije korisnika ako sadrže ilustracije govora mržnje ili prostačenja, pornografski sadržaj, fotografiju koja je zaštićena autorskim pravima ili drugi neprimjeren sadržaj.

Strogo je zabranjeno:

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način

- objavljivanje, slanje, razmjena i prenošenje informacija za koje korisnik stranice zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima

- lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe

- objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

- objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, kao što su promotivni materijali, reklamne poruke, "spam", lančana pisma, promotivni i reklamni materijali koji sadrže lažne informacije, zavaravajuće navode ili tvrdnje

- svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme

- prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih korisnika  Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“:

  - ne može jamčiti točnost, podrijetlo ili kvalitetu sadržaja koju razmjenjuju korisnici mrežne stranice

  - ni na koji način nije odgovorna za materijalni ili nematerijalni gubitak ili štetu nastalu korištenjem mrežne stranice

  - zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim

  - zadržava pravo ukidanja korisničkog računa bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja, odnosno kršenja ovih Uvjeta korištenja

  - poštuje privatnost korisnika i posjetitelja mrežne stranice. Svi podaci iz procesa registracije te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni i ni pod kojim uvjetima neće iste učiniti dostupnima trećoj strani, osim u slučaju kada je takva obaveza regulirana zakonom.   Stranica drustveno-poduzetnistvo.eu koristi kolačiće za omogućavanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku. Saznajte više u rubrici „Postavke kolačića“. O zaštiti vas kao korisnika ove stranice saznajte više u rubrici Pravila privatnosti“.

   Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ zadržava pravo promjene Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovorna za moguće posljedice koje su proizašle iz takvih promjena. Promjene stupaju na snagu datumom objave na mrežnoj stranici.

   Posljednja izmjena Uvjeta korištenja: 1.10.2021.