Pravila privatnosti

Pravila privatnosti

O ORGANIZACIJI

Mrežna stranica društveno-poduzetništvo.eu u vlasništvu je udruge „Eko-Zadar“.

Naši podatci:

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“

Špire Brusine 12

23000 Zadar

Tel.:023 300 120

Fax:023 300 119

desk@ekozadar.hr

Poveznice na druge stranice

Mrežna stranica društveno-poduzetništvo.eu može sadržavati poveznice na druge mrežne stranice, koje vode druge organizacije. Ova se pravila korištenja i privatnosti odnose samo na mrežnu stranicu društveno-poduzetništvo.eu, pa vas potičemo da zasebno proučite pravila privatnosti drugih stranica koje posjećujete. Ne možemo biti odgovorni za pravila privatnosti i prakse na drugim mrežnim stranicama čak ni ako ih posjećujete putem poveznica na ovim stranicama.

Osobe koje nisu punoljetne

Brinemo se za zaštitu privatnosti osoba koje nisu punoljetne. Ako niste punoljetni, molimo da tražite dopuštenje roditelja/skrbnika prije nego što podijelite svoje osobne informacije putem ovih mrežnih stranica.

PRAVILA PRIVATNOSTI

Zaštita privatnosti

Udruga „Eko-Zadar“ privatnost i povjerljivost osobnih podataka smatra važnim te poštuje privatnost posjetitelja ovih web stranica u svako doba.

Općenito, možete posjetiti našu mrežnu stranicu bez otkrivanja osobnih podataka o sebi. Ne prikupljamo osobne podatke o vama (kao što su vaše ime i pojedinosti o kontaktu) kada posjetite ovu mrežnu stranicu, osim ako dobrovoljno ne pošaljete podatke pomoću dostupnog obrazaca za određenu svrhu (kontakt obrazac za postavljanje pitanja, obrazac za registraciju društvenih poduzetnika) i time date vašu privolu na prikupljanje i korištenje vaših osobnih podataka u navedene svrhe. Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik. Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu.

PODACI KOJE DIJELITE S NAMA

a.) INFORMACIJE KOJE SAMI UPISUJETE KROZ FORMU ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA

  • Podaci koje nam ostavite ispunjavanjem kontakt forme za postavljanje pitanja
  • Podaci koje nam ostavite ispunjavanjem forme za kreiranje profila društvenog poduzetnika (registracija)

b.) INFORMACIJE KOJE SE AUTOMATSKI PRIKUPLJAJU

Mrežna stranica društveno-poduzetništvo.eu  koristi kolačiće. Također koristimo sustav za praćenje statistika (Google Analytics) koji nam daje detaljan uvid u našu publiku i potrebne statistike, ali nam također onemogućuje uvid u podatke pojedinog/e posjetitelja/ice.

Prikupljene informacije mogu biti broj posjetitelja, vremena posjeta te demografski podatci posjeta po zemljama, a sve u statističke svrhe. Udruga „Eko-Zadar“ ne otkriva informacije prikupljene na taj način trećim stranama ni pod kojim uvjetima, osim u slučaju zakonske obveze. Saznajte više o kolačićima te kako ih isključiti OVDJE.

Osim navedenih statističkih informacija, ova mrežna stranica ne prikuplja podatke o posjetiteljima, osim podataka koje posjetitelji dobrovoljno i na vlastiti poticaj otkriju. Svi osobni podaci koje posjetitelji otkriju tijekom komunikacije ostaju strogo povjerljivi i njihovo je procesuiranje usklađeno s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR).

1. KAKO SE VAŠI PODACI KORISTE

Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem kontakt forme za postavljanje pitanja koristimo za obradu pitanja i odgovaranje na vaš upit. Anonimizirani podaci mogu se koristiti u svrhe statistike o postavljenim pitanjima.

Podatke koje nam ostavljate ispunjavanjem forme za kreiranje profila društvenog poduzetnika (registracija) koji kreiraju svoju korisnički profil koristimo u svrhu prikaza na mrežnoj stranici. Kao vlasnik/ca korisničkog profila u svakom trenutku možete sami izmijeniti podatke u vašem profilu. U svakom trenutku možete od administratora zatražiti brisanje vašeg profila putem e-maila desk@ekozadar.hr.

Prikupljanje informacija putem kolačića služi za optimiziranje vašeg korisničkog iskustva te praćenje općih statistika posjećenosti stranice i analizu prometa putem Google Analyticsa. Prilikom prikupljanja osobnih podataka, moguća je pohrana određenih podataka od strane platforme Google Analytics, a o kojoj ste detaljnije upoznati kroz Postavke kolačića.

Za više podataka o pravilima privatnosti platforme Google Analytics, možete se informirati putem sljedećeg linka: https://policies.google.com/privacy?hl=hr.

Vaši podaci se čuvaju dok traje potreba za njihovim korištenjem u skladu sa svrhom za koju je dana privola.

Za ostale podatke koje prikupljamo, vaši podaci se čuvaju dok god je to opravdano svrhom prikupljanja ili postoji zakonski rok za držanje podataka.

U svakome trenutku imate pravo zatražiti brisanje ili izmjenu vaših podataka u bazi.

2. TKO IMA PRISTUP VAŠIM PODACIMA?

Vašim podacima u zaštićenoj bazi koja se čuva na našim mrežnim servisima kojima mogu pristupiti isključivo osobe zaposlene u udruzi „Eko-Zadar“ ovlaštene za pristup podacima, a za svrhe za koje postoji privola korisnika ili legalna osnova korištenja, te administrator mrežne stranice. Zaposlenike udruge „Eko-Zadar“ kao i administratora veže Izjava o povjerljivosti i Pravilnik o zaštiti podataka koji je usuglašen s Općom uredbom o zaštiti podataka.

O NAŠEM POSLUŽITELJU INTERNETSKE STRANICE

Ova web stranica smještena je kod globalno kod poznatog davatelja usluga u EU. Ova internetska stranica smještena je kod globalno poznatog pružatelja usluga u Njemačkoj i EU, za koje Europska komisija smatra da osiguravaju odgovarajuću razinu zaštite osobnih podataka građana EU

DIJELJENJE PODATAKA S TREĆIM STRANAMA:

Odnos udruge „Eko-Zadar“ i svih trećih strana s kojima se dijele vaši podaci uređen je posebnim ugovorima usklađenim s Općom uredbom o zaštiti podataka, a koji jamče da se osobni podaci (e-mail adresa, anonimne statistike o prometu na web stranici i sl.) koriste isključivo u svrhe za koje je dana vaša privola. U slučaju korištenja bilo kojeg oblika vanjskih usluga koje uključuju pristup vašim osobnim podacima, pristup se uređuje ugovornim odnosom usklađenim sa Općom uredbom o zaštiti podataka.

DIJELJENJE VAŠIH PODATAKA S TREĆIM STRANAMA IZVAN REPUBLIKE HRVATSKE I EUROPSKE UNIJE

Ova mrežna stranica koristi servise, poput servisa Google Analytics zbog kojih se osobni podaci koje dijelite s nama mogu prenositi u zemlje izvan teritorija Republike Hrvatske odnosno Europske unije, gdje se nalaze serveri za pohranu podataka. Ovakvi podaci su opći i ne mogu se povezati s pojedinim korisnikom/com. Ove zemlje nemaju nužno jednake zakone zaštite privatnosti kao Europska unija. Davanjem svojih osobnih podataka na korištenje, pristajete na ovakvo dijeljenje, pohranu i korištenje podataka. U slučajevima u kojima se vaši podaci dijele s trećim stranama izvan Republike Hrvatske, odnosno Europske Unije, poduzet ćemo sve potrebne korake ne bismo li osigurali da su zadovoljene potrebne sigurnosne i tehničke mjere za zaštitu vaših podataka na način opisan u ovim Pravilima privatnosti.

4. VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST

Prema Općoj uredbi o zaštiti podataka, imate pravo na:

  • Pristup podacima – možete tražiti potvrdu obrađuju li se trenutno vaši osobni podaci i tražiti omogućavanje pristupa tim podacima.
  • Ispravak – imate pravo tražiti ispravak netočnih osobnih podataka.
  • Zaborav – imate pravo tražiti brisanje podataka iz baze.
  • Prenosivost – možete tražiti prijenos svojih podataka u drugu bazu i dostavu vaših osobnih podataka u strojno čitljivom formatu.
  • Prigovor – možete uložiti prigovor i tražiti ograničenje odnosno prestanak obrade vaših osobnih podataka.
  • Ograničenje korištenja – možete tražiti da prestanemo obrađivati vaše osobne podatke u bilo kojem trenutku
  • Usprotiviti se automatiziranom profiliranju.

5. VAŠA PRIVOLA

Korištenjem ove mrežne stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti, tj. dajete izričitu privolu udruzi “Eko-Zadar” da prikuplja i dalje obrađuje vaše osobne podatke, a sve u skladu s definiranom svrhom u ovim pravilima. Također potvrđujete da ste upoznati sa svim bitnim podacima o mrežnoj stranici društveno-poduzetništvo.eu.

6. KOME SE OBRATITI ZA ZAŠTITU VAŠIH PRAVA?

Za brisanje, izmjenu, ograničavanje korištenja osobnih podataka kao i sve ostale upite ili zahtjeve vezane za prava koja proizlaze iz Opće uredbe o zaštiti podataka, kontaktirajte nas na desk@ekozadar.hr

Pritužbe zbog povrede osobnih podataka u Republici Hrvatskoj rješava Agencija za zaštitu osobnih podataka kojoj se podnosi zahtjev za utvrđivanje povrede prava. O načinima podnošenja zahtejva saznajte više na njihovoj mrežnoj stranici.

U slučaju promjena naših Pravila o privatnosti, izvijestit ćemo o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene Pravila o privatnosti dolje kako slijedi.

Zadnja verzija Pravila korištenja ažurirana je 1. listopada 2021.

PDF Pravilnik o zaštiti osobnih podataka