Upravni odjel za povjerene poslove državne uprave u Zadarskoj županiji ovjerio je Statut udruge „Eko-Zadar“ koji je usvojen na sjednici Skupštine održanoj 1. srpnja 2021. godine, a kojim su promijenjeni ciljevi, djelatnosti i gospodarske djelatnosti Udruge, a tiču se transferiranja poslovanja udruge po principima društvenog poduzetništva.

Kao dobar uvod za uspješno djelovanje po načelima društvenog poduzetništva izrađen je i Poslovni plan razvoja udruge „Eko-Zadar“ kao društvenog poduzetnika u skladu s preporučenim sadržajem na mrežnim stranicama HAMAG BICRO-a. 

Osim toga, kako bi udruga svoje poslovanje što bolje transferirala na poslovanje po društveno-poduzetničkim principima, njezine zaposlenice educiraju se putem 5 webinara na različite teme iz poslovanja, razvoja i vođenja društveno poduzetničke aktivnosti. Cilj ovih edukacija, osim stjecanja kompetencija u području društvenog poduzetništva zaposlenica udruge „Eko-Zadar“, je i osposobiti se za pružanje savjetodavnih usluga ostalim udrugama koje žele pokrenuti društveno poduzeće ili transferirati svoje poslovanje u skladu s društveno-poduzetničkim principima.