„Društveno poduzetništvo: Je li to za mene i zašto?“ naziv je predavanja koje će biti održano u Zadru 2. ožujka s početkom u 13 h u prostorijama udruge „Prizma“, Ulica Nadbiskupa Nikole Matafara 2 (Zadar, Poluotok, blizu prostoje Mjesnog odbora Poluotok).

Predavanje organizira udruga „Eko-Zadar“, a suorganizator je CISOK Zadar.

Predavanje se održava i sklopu projekta „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“ i namijenjeno je, prije svega, aktivnim nezaposlenim osobama, tražiteljima posla i onima koji su u postupku traženja potpore za samozapošljavanje ili o tome razmišljaju. Dodatno, namijenjeno je osobama koje svoje ideje žele pretočiti u posao, ali pri tom žele da njihov posao doprinosi izgradnju ekonomske i društvene pravednosti.

Na predavanju će biti obrađene teme:

  • Što je društveno poduzetništvo, kako se postaje društvenim poduzetnikom i zašto EU razvoj društvenog poduzetništva ima u svojim politikama?
  • Tko su društveni poduzetnici u Hrvatskoj i kako su s društvene margine postali graditelji društvene i solidarne ekonomije?
  • Koje su razlike između klasičnog i društvenog poduzetništva?
  • Koje su PR i marketinške prednosti društvenog poduzeća u odnosu na klasično? (Razvoj tržišta koje bira koga podupire potrošačkim navikama)
  • Udruga kao društveni poduzetnik

Broj mjesta je ograničen, pa se zainteresirani mole da se prijave na e-mail: desk@ekozadar.hr, te da u e-mailu navedu ime i prezime, kontakt telefon, te jesu li nezaposleni i ako jesu – vode li se evidencoji HZZ-a ili ne.


Provedba projekta AktiBiz započela je 12. ožujka 2021. i trajat će dvije godine, sufinancira ga Europ-ska unija iz Europskog socijalnog fonda, a njegova je ukupna vrijednost 938.219,95 HRK pri čemu, sufinanciranje EU-a iznosi 85% tj. 797.486,96 HRK dok ostatak sredstva osigurava državni proračun RH.