U sklopu projekta „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“ 29. lipnja 2022. održan je drugi sastanak neformalne mreže društvenih poduzetnika okupljenih oko web stranice www.drustveno-poduzetnistvo.eu.

Sastanak je održan putem platforme Zoom, a sudjelovalo je sedam predstavnika/ca društvenih poduzeća: Hrvatski ured za kreativnost i inovacije iz Zagreba, Fierce women d.o.o. iz Zagreba, Održivo društvo d.o.o. iz Gračaca, Udruga Naše ognjište iz Knina, Terra Fertile d.o.o. iz Zagreba, Socijalna zadruga Miva Art iz Belišća i udruga „Eko-Zadar“.

Kako nam početkom listopada u Zadru slijedi konferencija i sajam društvenih poduzetnika, cilj ovog sastanka bio je dogovor oko tema kojima će se baviti konferencija o društvenom poduzetništvu, te mogućnosti prezentacije proizvoda i usluga društvenih poduzetnika na sajmu.

Predstavnice udruge „Eko-Zadar“ naglasile su kako je njihova namjera da sajam i konferencija doprinesu upoznavanju šire javnosti o prirodi društvenog poduzetništva, kao i povećanju vidljivosti proizvoda i usluga društvenih poduzetnika, ali i međusobnom boljem upoznavanju samih članova i članica neformalne mreže, te razmijeni znanja i iskustva, kao i inspiriranju nekih budućih društvenih poduzetnika/ca.