U newsletteru u prilogu saznajte koje je usluge udruga "Eko-Zadar" osmislila prvenstveno za udruge.

Udruga “Eko-Zadar” od kolovoza 2021. svoje gospodarske djelatnosti obavlja kao društveni poduzetnik.

Osnivanje udruge puno je jednostavnije ukoliko su osnivači od početka upoznati s postupkom, te obvezama koje stupaju na snagu po samom osnivanju udruge. Na našim edukacijama dajemo detaljna, korak po korak uputstva koja će udrugama u osnivanju omogućiti da jednostavno prođu kroz ovaj proces poštujući odredbe Zakona o udrugama i primjenjivih pravilnika.

Na našim edukcijama namijenjenim, kako udrugama u osnivanju, tako i onima koje već djeluju, detaljno iznosimo obveze koje udruge imaju na godišnjoj razini vezano uz različita izvještavanja i druge obveze koje proizlaze iz organizacije volonterskih akcija, iz Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, te prema radnicima i drugim osobama koje angažiraju temeljem različitih ugovora, kao i računovodstvene obveze.

Posebnu pozornost posvećujemo temi započinjanja i vođenja gospodarske djelatnosti, te primjerice pojašnjavamo razliku između donacije i sponzorstva. Koristimo i ovu priliku upozoriti kao je jedna od nerijetkih pogrešaka udruga korištenje naplate članarina za pružanje određene usluge što predstavlja prikrivenu gospodarsku djelatnosti.

Udrugama koje žele postati kvalitetniji prijavitelji na natječaje (lokalne, županijske, nacionalne, EU i drugih inozemnih donatorima) nudimo edukacije i savjetovanja i na ovu temu, a isto vrijedi i za udruge koje se žele okušati u fudnrasinigu.

Ove edukcije namijenjene su prije svega osobama ovlaštenim za zastupanje i zaposlenicima udruga.

Udruge mogu zatražiti i individualna savjetovanja na pojedine teme.

Newsletter 3.pdf