U sklopu projekta „AktiBiz – društveno poduzetništvo udruga za stabilnu zajednicu“ u Zadru će se 7.listopada 2022. održati konferencija „Društveno poduzetništvo: Stvaranje ekonomije dobrobiti zajednice“. Konferencija će se održati u Muzeju antičkog stakla u Zadru s početkom u 12 sati. Dan kasnije na Narodnom trgu od 9 do 13 sati održat će se i Sajam društvenih poduzetnika.

Održat će se dvije panel rasprave; jedna na temu „Društveno poduzetništvo u Hrvatskoj: Izazovi i prilike“ i druga na temu „Djeluj loklano!“. Kao panelisti sudjeluju Ranko Milić (Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split), Silvestar Petrov (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma), Maja Weisglass (Zadruga za etično financiranje), Nebojša Jerković (Zajednica braniteljskih zadruga), Slavica Miličić (Održivo društvo d.o.o.)i Stipe Efendić (Centar za ruralni razvoj CERURA HR).

Na Sajmu društvenih poduzetnika proizvode i usluge predstavit će:

Zadruga za etično financiranje (Zagreb)

Klijanac i Pup – rasadnik dobre volje (udruga Eko Pan, Karlovac)

KopriVITA (Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice)

Studio za dizajn i digitalni tisak Lapo lapo (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma, Gračac)

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ (Zadar)

Zajednica braniteljskih zadruga (Zagreb)

Održivo društvo d.o.o. (Gračac)

Marunuša j.d.o.o. (Knin)

Centar za ruralni razvoj CERURA HR (Sinj)

Udruga Razvojni europski centar Inicijativa – RECI (Šibenik)

Udruga Naše ognjište (Knin)

Socijalna zadruga MIVA ART (Belišće)

Tijekom trajanja sajma predstavnici Zadruge za etično financiranje predstavit će uslugu mjerenja društvenog učinka poduzeća, a predstavnici udruge „Eko-Zadar“ provodit će savjetovanje za udruge koje žele započeti bavljenje gospodarskom djelatnošću i postati društvenim poduzetnicima.

Članice udruge „Naše ognjište“ na tkalačkom stanu će prezentirati vještinu tkanja.

AktiBiz_konferencija i sajam_agenda.doc